Eagles najavili turneju

Written by on 11/10/2019

Povodom obljetnice jednog od najuspješnijih albuma u glazbenoj povijesti, Eagles su najavili turneju 2020.

Kultni band američke glazbene povijesti, najavili su turneju za iduću godinu pod radnim naslovom Hotel California Tour. Prvi nastupi u Las Vegasu su rasprodani.

Današnja postava u sastavu Don Henley, Joe Walsh, Timothy B. Schmit, Deacon Frey i Vince Gill održat će desetak koncerata u New Yorku, Atlanti, San Franciscu, Houstonu.
Eagles turneju rade u slavu ne samo njihovog već i američkog kultnog rock albuma. Album Hotel California (1976) osvojio je dvije Grammy nagrade; za snimku godine “Hotel California” i za rock pjesmu “New Kid In Town”. Album je prodan u 20 milijuna primjeraka.
No Hotel California nije njihov najprodavaniji album već je to Greatest Hits (1971-1975). Greatest Hits je ujedno najprodavaniji album u XX stoljeću u SAD-u. Prodano je 40 milijuna komada.
Sam bend Eagles ukupno je prodao oko 150 milijuna albuma na svjetskoj bazi, osvojili su šest Grammy nagrada, pet puta su imali hit na broju jedan američke top liste te 17 pjesama na Top 40.
U prestižnom Rock ‘N’ Roll Hall Of Fame nalaze se od 1998. Gitarist, pjevač i tekstopisac Glen Frey (68) iz prve postave Eaglesa, preminuo je prije tri godine. Na najavljenoj turneji svirat će njegov sin Deacon (26).


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST