Dvije tisuće trkača na noćnom maratonu

Written by on 02/09/2019

Zagrebački Bundek i Savski nasip i ove su posljednje subote u kolovozu, šestu godinu za redom, osvijetlili brojni zaljubljenici u trčanje koji su na noćnom maratonu trčali pod sloganom „Neki drugi svijet“.

Na taj način svečano je proslavljena i peta godina inicijative PoKRENI koja raznim aktivnostima podsjeća na važnost uvođenja aktivnosti u svakodnevni život, potiče na kretanje te osvještava na postojanje osjetljivih pojedinaca unutar zajednice kojima je kretanje vrlo teško, ograničeno, a nekima ček i nezamislivo.

Utrku su i ove godine organizirali Atletski klub Sljeme i osiguravajuće društvo GRAWE Hrvatska, a među 2000 trkača bilo je onih koji su redovito na postoljima, ali i onih koji su otrčali svoju prvu utrku u životu. Među trkačima posebno se istaknula i članica Udruge osoba s amputacijom Grada Zagreba i Zagrebačke županije i profesorica kineziologije Maja Drobnjaković koja je ujedno i jedina osoba s amputiranom potkoljenicom u Hrvatskoj koja trči na duge staze. Maja se pridružila utrci s ciljem da svojim primjerom motivira i druge te pokaže da ni teške životne okolnosti ne trebaju biti prepreka za tjelesnu aktivnost i trčanje po nekoliko kilometara. Osim toga, Maja svojim primjerom želi naglasiti koliko je važno imati aktivnu protezu koja omogućuje bavljenje sportom, odnosno ravnopravno odrastanje i razvoj.
Uz Maju Drobnjaković, ispred Udruge UAZ GRAWE noćnom maratonu prisustvovala je i predsjednica Udruge Ana Sršen koja je službeno od osiguravajućeg društva GRAWE Hrvatska preuzela donaciju od 100.000 kuna za nabavku prvih aktivnih proteza za troje djece s amputacijom i oštećenjem donjih ekstremiteta u Hrvatskoj i njihove prve trkačke korake. Ta su sredstva osigurali brojni trkači koji su sklopu PoKRENI inicijative donirali svoje trkačke kilometre kroz izazov PoKRENI – Pokloni svoje kilometre. Trkači su ove godine pokazali veliko srce i u rekordnom roku od nešto više od mjesec dana prikupili ciljanih 100.000 kilometara koje je GRAWE Hrvatska donirala Udruzi UAZ u obliku 100.000 kuna.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST