Državni sustav maćeha je zdravstvenom radniku

Written by on 13/08/2019

Foto: Thinkstock

11. srpnja na naplatnim kućicama u Svetoj Heleni na tročlanu obitelj naletio je vozač pod utjecajem droga, a za samo desetak dana obiteljska liječnica, čiji je krivac pacijent, dobila je nalog za pregled ordinacije i kažnjena je novčanom kaznom od 5.000 kuna.

U cijeloj toj tragediji ekspresno je kažnjena samo obiteljska liječnica, a Hrvatska udruga za medicinsko pravo poručila je da je to poraz tzv. pravne države i dokaz da je ovako postavljeni državni sustav ništa drugo nego maćeha zdravstvenom radniku.

Nejasno je kažnjavanje liječnika zbog neinformiranja, a prema pisanjima medija radi se o slučaju osobe koja je godinama evidentirana kao ovisnik. Tu činjenicu su nedvojbeno znali ili trebali već prije znati policijski službenici i bez posebnih specijalnih naknadnih tzv. dojava i obavijesti od strane kažnjenog liječnika.

Hrvatska udruga za medicinsko pravo ovim putem apelira na cjelokupni sustav i nadležna tijela da prestanu biti maćeha zdravstvenom radniku, te da mu kao nositelju ustavne kategorije konačno omogući siguran i zadovoljan rad na dobrobit svih pacijenata i građana RH.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST