državna matura?

Written by on 25/03/2020

I dok većina tek kalkulira kada će se učenici vratiti u školske klupe, oni drugi gledaju korak naprijed i razmišljaju o akademskom rasporedu i provedbi mature.

Kako su najavili iz Ministarstva znanosti i obrazovanja ovaj tjedan će svim osnovnim i srednjim školama, ali i učenicima i njihovim roditeljima i skrbnicima uputiti novu Preporuku za organizaciju nastavnog dana, a početkom travnja školama će poslati upute za vrednovanje i ocjenjivanje učenika tijekom izvođenja nastave na daljinu,

Što se tiče održavanja ispita državne mature, Ministarstvo napominje da postoje logistički izazovi u kreiranju ispita, njihove distribucije te same provedbe.

Trenutno su u razradi tri do četiri moguća scenarija, a u kontaktu smo i s Nacionalnim centrom za vanjsko vrednovanje obrazovanja koji će nam dati podatke o vremenskim okvirima koji su im potrebni za sve prethodno navede logističke izazove kako bismo ustanovili koji su scenariji najbolji.“, ističe se u priopćenju MZO.

Poručuju da će sve informacije biti komunicirane pravovremeno te da je sada najvažnije da se sustav uhodava korak po korak.

Označeno s

Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST