Donald Trump naredio progon ruskih diplomata

Written by on 27/03/2018

Američki predsjednik Donald Trump naložio je progon 60 ruskih diplomata iz SAD-a kao i zatvaranje ruskog konzulata u Seattleu koji se nalazi u neposrednoj blizini američke podmorničke baze i tvrtke Boeing.

 

Među osobama na koje se uredba odnosi su ruski diplomati u Ujedinjenim narodima u New Yorku i ruskom veleposlanstvu u Washingtonu, a koje je američka strana identificirala kao špijune. Ruski diplomati moraju zajedno s obiteljima napustiti tlo SAD-a u roku od sedam dana.

 

S druge strane, rusko Ministarstvo vanjskih poslova oštro osuđuje odluku zemalja članica NATO-a i EU-a o deportaciji ruskih diplomata. Poručili su kako će odgovoriti na odluku o protjerivanju diplomata . “Provokativna gesta solidarnosti s Londonom od strane ovih država koje bespogovorno slušaju britanske vlasti oko takozvane afere Skripal, ne pokušavajući shvatiti okolnosti tog događaja su nastavak konfrontacijskog puta prema zaoštravanju odnosa”, navodi se u priopćenju ruskog ministarstva vanjskih poslova.

 

Do sada su diljem Europe protjerana najmanje 43 ruska diplomata. Među zemljama koje su najavile protjerivanje ruskih diplomata su Poljska, Njemačka i Litva!


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST