Do tragedije na drvenom brodu Atlantia došlo je zbog pohlepe

Written by on 16/08/2019

Foto: Atlantia Cruising

Do tragedije na drvenom brodu Atlantia došlo je zbog pohlepe, zbog kobnog pokušaja uštede. Vlasnik i kapetan na brod su ugradili 20 puta jeftiniji agregat od onog koji smije raditi na plovilima. Osumnjičeni su da su ugradili benzinski agregat sa zračnim hlađenjem u strojarnici broda, što je dovelo do istjecanja otrovnih plinova.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list na agregatu su napisane upute da se takav agregat može koristiti samo na otvorenom prostoru. Oni su ga ipak smjestili u brodsku strojarnicu, a navodno su osigurali i nesmetanu ventilaciju zraka, ali to očito nije bilo dovoljno. Navodno su ugradili agregat koji su platili 5000 kuna, a na brodu je smio biti uređaj koji košta između 10 i 15 tisuća eura.

Preinaka, odnosno samovoljna ugradnja agregata izvedena je bez suglasnosti Hrvatskoga registra borodova tehničke ustanove ovlaštene za pregled svih plovila hrvatske državne pripadnosti. Taj brod nije smio ploviti otkad su na svoju ruku u njega ugradili sporni agregat, koji uopće nije bio predviđen za brodove, potvrdili su iz HRB-a. Premda je Atlantia imala potrebne dozvole, one su bile izdane za stanje plovila prije “intervencije” a ugradnjom bilo kojega bitnoga dijela sve dozvole automatski se stavljaju izvan snage.

Provjerili smo u splitskoj bolnici kako su otrovana djeca , petogodišnji dječak i četrnaestogodišnja djevojčica. Doktorica Tanja Kovačević!

 

Mediji javljaju kako su liječnici prvi puta optimistični oko oporavka djece, da očekuju da bi ih uskoro mogli početi buditi iz inducirane kome.

 


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST