U Ogulinu je stanje zasad pod kontrolom, no strahuje se da bi iza ponoći moglo doći do nove poplave

Written by on 18/09/2017

Foto: YouTube Alen Korač

Nakon što je uslijed porasta vodostaja Dobre dio grada poplavljen u nedjelju, situacija u Ogulinu je, unatoč kiši koja od sinoć ne prestaje padati, zasad pod kontrolom.

Grad normalno funkcionira i građani, koji su iz godine u godinu suočeni s poplavama, i dalje rade na obrani svojih kuća. Dostavljaju se vreće pijeska, dograđuju zečji nasipi i mještani spremno čekaju daljnji razvoj situacije. Najgore ih po najavama, čeka iza ponoći.

Iz Stožera civilne zaštite ranije su uputili apel građanima da pripreme flaširanu vodu, svijeće, šibice, baterije za ručne svjetiljke i radijske aparate, hranu, lijekove i druge potrepštine u količinama dovoljnim za nekoliko dana. Također, županijski Zavod za javno zdravstvo objavilo je za Ogulince mjere za sprečavanje nastajanja i širenja zaraznih bolesti.

Inače, Dobra prema posljednjim podacima raste 13 centimetara na sat, zbog čega su u Stožeru dodatno zabrinuti zbog vjerojatnog izlijevanja rijeke. Popodne su sazvali sjednicu nakon koje nam je gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović rekao:

Kako je najavljeno kiša cijeli dan pada, a Ogulin sa svim svojim službama i svim raspoloživim snagama čini da što više ublaži posljedice tih oborima i mogućeg novog izlijevanja rijeke Dobre iz svojeg korita.

Trenutno se na ogulinskom području, prema podacima MORH-a, nalaze 72 vojnika te 12 pumpi za vodu i amfibija. Grad, dakle, zasad normalno funkcionira, ali stanovnici se pripremaju na najgore s obzirom da oborine ne prestaju. Nakon poplave u nedjelju, Ogulinu je vraćena opskrba električnom energijom, sve prometnice koje su izlaskom vode bile zakrčene su očišćene, sve škole su otvorene i grad potpuno normalno funkcionira. No mi očekujemo novi val i novi izlazak rijeke Dobre iz korita gdje bi se mogli ponoviti ponovni problemi, rekao nam je ogulinski gradonačelnik.

Kiša bi po prognozi trebala padati do četvrtka, a onda će se, nažalost, početi zbrajati štete.

 


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101

MY POWER STATION

Current track
TITLE
ARTIST