Dino Rađa postao član Kuće slavnih

Written by on 08/09/2018

Foto: facebook Dino Rađa

Dino Rađa novi je stanar košarkaške Kuće slavnih u američkom Springfieldu! Nakon Krešimira Ćosića (1996.), Dražena Petrovića (2002.) i Mirka Novosela (2002. Novosel je ušao kao trener), Rađa je noćas na svečanoj ceremoniji u Springfieldu u Hall of Fame ušao kao četvrti Hrvat i tek osmi europski košarkaš.

Tijekom svečanog prijema Rađa je održao emotivan govor u kojemu je zahvalio svima koji su mu pomogli tijekom bogate karijere.

Bilo je puno lakše igrati utakmicu. Larry, hvala ti za ovo. Članom Celticsa osjećam se od prvog dana kad sam došao u klub. Znate kako kažu – jednom Celtic, zauvijek Celtic– počeo je Rađa nakon što se uz Larryja Birda popeo na podij.

Imao sam sreću da sam rođen u isto vrijeme kad i jedna cijela fantastična generacija. Sjajni su treneri radili sa mnom Slavko Trninić, Božo Maljković, Duda Ivković, Svetislav Pešić, Krešo Ćosić, kolega iz Kuće slavnih, Moka Slavnić i jako važan dio svega – kondicijski trener Mirko Krolo. Oni su najviše utjecali na moju karijeru. U karijeri sam igrao za nekoliko nevjerojatnih ekipa. Juniorska reprezentacija iz Bormija 1987., Jugoplastika, reprezentacija bivše Jugoslavije i reprezentacija Hrvatske. Ti dečki s kojima sam igrao su bili nevjerojatni.

Kukoč je moja košarkaška srodna duša. Jedini čovjek koji je isto bio dijelom te četiri ekipe je Toni Kukoč, moja košarkaška srodna duša. S njim i dan danas mogu igrati zatvorenih očiju. Još jedan igrač s kojim sam imao privilegiju igrati je Dražen Petrović, još jedan član Kuće slavnih, rekao je Rađa, a dvoranom se prolomio pljesak za pokojnog Dražena. On je sada vjerojatno jako sretan, na nekom boljem mjestu. Od njega sam naučio puno, ne samo o košarci, nego i o životu– između ostalog rekao je sretni Dino Rađa u svom govoru.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST