Deset godina od kornatske tragedije

Written by on 30/08/2017

Deset je godina prošlo od kornatske tragedije – najveće u povijesti hrvatskog vatrogastva.

Na današnji dan 30. kolovoza u operaciji gašenja požara na otoku Kornatu život je izgubilo 12 gasitelja iz Šibenika, Vodica i Tisnog. Preživio je samo tišnjanski vatrogasac Frane Lučić.

S mjesta tragedije, obitelji su poručile da ni nakon 10 godina još nisu saznale što se doista dogodilo i kako se rutinska intervencija pretvorila u veliku tragediju te zašto su unesrećeni satima čekali pomoć.

Supruga stradalog vatrogasca Marinka Kneževića za HTV je izjavila: Tužna sam i ne znam što bih rekla jer ne znamo što se dogodilo, a voljeli bi znati, iako se vjerojatno nikad neće saznati. To jedino može znati onaj gore visoko koji sve vidi i koji nam daje snagu da živimo dalje. Da nije njega, bili bismo svi već gotovi. Teško je i nitko to ne može opisati, to jedino zna onaj koji je to doživio.

Osim obitelji i prijatelja stradalih vatrogasaca, komemoraciji su nazočili vatrogasci iz cijele zemlje i pripadnici HGSS-a, a također i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.

Predsjednica je izjavila da će učiniti sve da obitelji stradalih vatrogasaca dobiju odgovore, čak i ako cijeli postupak treba krenuti ispočetka.

 


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST