Daruvarac ide u zatvor kroz 2-3 tjedna

Written by on 10/06/2019

Foto: Antena Zadar

Darku Kovačeviću “Daruvarcu” je kazna za brutalno premlaćivanje 18-godišnje Zadranke i prijetnje smrću koje joj je pritom uputio smanjena s pet na četiri godine zatvora. Odbijene su sve žalbe njegove obrane osim one o visini kazne te sada slijedi procedura kako bi krenuo na izdržavanje kazne.

Prošlotjednom odlukom Izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Splitu potvrđena mu je krivnja, a kazna mu je ublažena za godinu dana. Djelomično je prihvaćena žalba optuženoga u dijelu koji se odnosi na trajanje kazne zatvora. “Daruvarac” je izrazio žaljenje i kajanje, te je priznao počinjeno djelo, što je suh prihvatio kao olakotne okolnosti.

Podsjetimo, “Daruvarac” je prije godinu dana brutalno pretukao tinejdžericu u kafiću Chill out u Zadru. Mlatio ju je šakama i nogama u glavu čak i dok je bespomoćno ležala na podu.
“Dana 13. lipnja 2018. godine oko 21 sat, kad je oštećena došla u isti caffe bar, bez povoda ju je udario glavom u potiljak. Zatim je za njom otišao u WC optuživši je da ga vara, opalio joj je dvije do tri triske, a potom je u namjeri da je teško ozlijedi počeo udarati šakama po glavi. Kad je u WC ušao Ante Kokić i rekao: ‘Nemoj je toliko tući, ubit ćeš je’, istom je odgovorio ‘To i želim’.

U jednom trenutku ona je pobjegla u drugi WC. Ponovo je ušao za njom i ponovo je počeo tući šakama u glavu, a u jednom trenutku je uhvatio za glavu i s njom dva, tri puta udario u umivaonik, zbog čega je oštećenica pobjegla u unutrašnjost caffe bara, gdje ju je okrivljenik bez povoda i uz prisutnost drugih osoba hvatao za kosu, bacao na pod, a potom je i udarao otvorenim dlanovima i zatvorenim šakama te nogama u tijelo i glavu, uslijed čega je oštećenica zadobila teške tjelesne ozlijede”, dio je presude “Daruvarcu”, prenosi index.hr.

Kako je novinarima u Zadru rekao glasnogovornik Županijskog suda, procedura traje oko dva-tri tjedna, odnosno u tom roku bi se Darko Kovačević trebao javiti na izdržavanje zatvorske kazne.

Označeno s

Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST