DANAS SAZNAJEMO DETALJE NOVE POREZNE REFORME

Written by on 01/08/2018

Foto: Screenshot N1

Danas ćemo saznati što nam donosi nova porezna reforma.
Premijer je tek rekao da porezna reforma ide u smjeru rasterećenja i pojednostavljenja sustava:

“Vi znate da smo do sada, kad se gleda efekte porezne reforme 2017./2018., mi rasteretili hrvatsko gospodarstvo i hrvatske građane za oko 4 milijarde kn. To rasterećenje je pridonijelo znatnom gospodarskom rastu, potrošnji, u krajnjoj liniji jedan veliki broj naših sugrađana je zbog tih poreznih promjena imao i veće prihode i to se osjetilo. Mislim da će i ova treća faza porezne reforme također polučiti željeni efekt.”

Poručio je i da „Vlada čini sve kako bi efekti reforme bili najkorisniji onima čija su primanja najmanja“:

“Nekada govorimo u šali da neki potezi Vlade trebaju voditi računa o interesima ‘malog čovjeka’. Mislim da je smjer jednog velikog dijela izmjene poreznih zakona upravo usmjeren na način da ostavimo veće prihode ljudima koji dio svojih prihoda najviše troše ili na hranu ili režije. Zato vodimo računa o tome da efekti ove reforme budu najkorisniji onima čija su primanja najmanja.”

Komentirajući najavljeni nastavak porezne reforme, HNS-ov ministar graditeljstva Predrag Štromar rekao je da će se njegova stranka zalagati za povećanje plaća građana kako bi mogli bolje i kvalitetnije živjeti.

“HNS-u je najbitnije smanjenje troškova plaća kako bi plaće mogla biti veće. Mi moramo smanjiti troškove poslodavcu da bi on mogao dati veću plaću. Trenutno je to najbitnije. Povećanje plaća – čim više tim bolje. Imamo rats plaća, ali trebamo još veći rast plaća.”

Štromar je rekao i da se razgovara o smanjenju PDV-a na meso, jaja, voće i povrće, ali i mogućem smanjenju poreza na promet nekretnina:

“Razgovaramo o tome s koalicijskim partnerima, sutra bi trebali imati završni sastanak pa ćemo onda moći to komentirati, ali i o tome se razgovara.”


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST