Dalmatinski čelnici uputili pismo premijeru

Written by on 27/03/2018

Gradonačelnici Splita, Solina, Kaštela, Trogira i župan Splitsko-dalmatinske županije traže od premijera Plenkovića uklanjanje prepreka za realizaciju projekata poboljšanja sustava vodoopskrbe i odvodnje na tom području. Vrijednost projekta iznosi  2,2 milijarde kuna.

Projekt “Sustav vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Kaštela-Trogir” spreman je i može se prijaviti za dobivanje bespovratnih sredstava iz EU fondova, a isti projekt za aglomeraciju Split-Solin, s aglomeracijom Podstrana, bit će spreman u drugom kvartalu ove godine.

“Jedino otvoreno pitanje i prepreka realizaciji tih projekata je način upravljanja projektima o čemu se još od polovice prošle godine vodi rasprava, bez jasnih zaključaka, s nadležnim tijelima za provedbu EU projekata u vodnom gospodarstvu, Hrvatskim vodama i Ministarstvu zaštite okoliša i energetike,” upozorili su u pismu gradonačelnici Andro Krstulović Opara, Dalibor Ninčević, Denis Ivanović, Ante Bilić i župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST