Dalić priznala: Ja sam pisala lex Agrokor!

Written by on 17/02/2018

Foto: Screenhot Dnevnik.hr

Na jučerašnjem saborskom Odboru za gospodarstvo, u isto se vrijeme doznalo malo ali i puno toga oko poslovanja Agrokora u vremenu od kada mu je na čelu specijalni vladin povjerenik Ante Ramljak.

Cijeli je cirkus trajao gotovo pet sati, Ante Ramljak i dopredsjednica Vlade Martina Dalić odgovarali su na pitanja saborskih zastupnika, a zaključak je po starom dobrom običaju taj da „smo se sastali i da se nismo ništa dogovorili“.

Ipak, dvije konkretne činjenice isplivale su na svjetlo dana.

Nakon desetak mjeseci propitivanja, ispitivanja i istraživanja tko je napisao „famozni“ Lex Agrokor, Martina Dalić je priznala kako je upravo ona ta koja je najodgovornija za taj zakon.

Odmah potom i Ante Ramljak se „posuo pepelom“ priznavši kako je pogriješio kod izbora konzultantskih firmi s kojima surađuje u ovom predmetu, a koje njegovom odlukom zarađuju astronomske cifre za hrvatske prilike.

Sve to odvilo se u nekih pola sata, a sve ostalo, dakle nešto više od četiri sata bilo je „čisti gubitak vremena“ ili razvodnjavanje činjenica kako bi stvari izgledale što bolje.

Ipak, i sa ova dva priznanja, premijer Andrej Plenković je na prvi pogled stavljen u, kako bi se reklo,  “lose-lose” situaciju jer mora odlučiti što i kako dalje. Naime, ako odluči dati podršku Ramljaku i Dalić preuzima njihovu odgovornost na sebe, a ako pak odluči smijeniti ih odgovoran je zašto to nije napravio već i ranije.

Što su o jučerašnjoj sjednici Odbora rekli neki saborski zastupnici te glavni urednik Nacionala Berislav Jelinić poslušajte ovdje:


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST