Čovjek s križem stigao na Markov trg

Written by on 05/04/2018

Foto: N1

Posljednjih dana cijela je Hrvatska pratila put Riječanina Saše Pavlića koji je s velikim križem na leđima danas pješice stigao do Markovog trga.

Saša je napravio križ težak 20-ak kilograma i u subotu krenuo pješačiti starom cestom iz Rijeke prema Zagrebu. Na to se odlučio kako bi protestirao protiv činjenice da država ima milijarde za kupnju zrakoplova, ali nema za liječenje djece!

Želja mu je da Vlada „zagrabi“ u isti bunar u kojem je našla tri milijarde kuna za kupnju polovnih borbenih zrakoplova i napuni fond za rijetke bolesti s barem 10 posto toga iznosa. Glavna mu je poruka “da se više nikada ne dogodi da neko dijete u Hrvatskoj nema lijeka za svoju bolest“!

Na Markov trg stigao je nešto prije 11 sati gdje su mu se pridružile majke s bolesnom djecom i brojni drugi građani koji su ga dočekali pljeskom. Saša je s križem i majkama ušao u zgradu vlade pred kojom ih je dočekala glasnogovornica Sunčana Glavak i u ovom trenutku traju razgovori.

Ovaj otac dvoje djece tijekom svog puta imao je mnoge pomagače i dobio je podršku velikog broja ljudi. Razgovarali smo s njime prije nego što je stigao na Markov trg – ponovio nam je zašto je odlučio s križem na leđima propješačiti gotovo 200 km:

 


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST