Čestitka šefa SDP-a Velimiru Bujancu izazvala lavinu reakcija: je li ovo Bernardićev kraj?

Written by on 12/09/2017

Foto: Facebook Davor Bernardić

Novi i mlađahni predsjednik SDP-a Davor Bernardić, koji je dolaskom na čelnu poziciju oporbene stranke uvidio da SDP nije baš u najsjajnijem stanju i da je vladavina Zorana Milanovića u nasljeđe ostavila podosta problema i dugova, bori se, kako se to prije voljelo reći, sa „unutrašnjim i vanjskim neprijateljima“.

Svako malo Bernardićevi unutarstranački protivnici u medije lansiraju poneki podatak koji ga diskreditira, a što je najgore, u velikoj većini slučajeva on im za to daje i „štofa“.

Posljednja takva situacija je priča oko podizanja hipotekarnog kredita od 800 tisuća eura i Bernardićeva čestitka poznatom desničaru Velimiru Bujancu na njegovim svatovima. Ovom informacijom pohvalio se sam Bujanec, ali ju je za Index potvrdio i Bernardić.

Moji stavovi su poznati i jasni. O radu Velimira Bujanca ne mislim ništa dobro. Nažalost, on širi govor mržnje i zlo. Sve suprotno od onog za sto se ja zalažem. I žao mi je ako su dvije kurtoazne riječi vezane isključivo uz njegovo vjenčanje pretvorene u slučaj, poručio je Bernardić

Jedan od prvih SDP-ovaca koji je reagirao na Bernardićev potez bio je Bojan Glavašević koji je ustvrdio da je čestitka neprimjerena na više razina. Žao mi je što je Davor dao prednost kurtoaziji nad sadržajem. Velimir Bujanec predstavlja sve protiv čega se SDP uvijek borio, napisao je Glavašević na Twitteru.

Osim Glavaševića, oglasio se i Mirando Mrsić  koji je poručio da je Bernardićev potez nepromišljen i štetan za SDP.  Bernardić postaje problem, a ne rješenje za SDP i pred time ne smijemo zatvarati oči, a posebno ne Predsjedništvo i Glavni odbor, rekao je Mrsić.

Što se tiče kredita, riječ je o najnovijem od 800 tisuća eura zbog kojeg je pod hipoteku stavljen stranački prostor od 400 metara kvadratnih u Maksimiru i neke stranačke nekretnine u Poreču.

O svemu tome danas će se raspravljati na Predsjedništvu stranke, a o stvarnom unutarstranačkom stanju saznali smo više od Aleksandre Kolarić:

 


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST