Pitali smo Mrak-Taritaš što misli o Vrdoljakovom povratku u politiku

Written by on 24/10/2017

Foto: Facebook Ivan Vrdoljak

Nakon što je pred otprilike pola godine otišao iz hrvatske politike i sa mjesta predsjednika HNS-a, Ivan Vrdoljak se, kako sada stvari stoje, vraća „na mjesto nesreće“.

Naime, nešto prije ljeta u stranci je nastupila velika kriza, članstvo se podijelilo na one koji ne žele koaliciju sa HDZ-om i na one koji to jedva čekaju, a Vrdoljak je odigrao jednu „taktičku utakmicu“ iskoristivši nastalu situaciju.

Pripremio je sve da HNS uđe u Vladu Andreja Plenkovića, no kako bi „svoj lik i djelo“ zaštitio od napada nezadovoljnika, podnio je ostavku na mjesto predsjednika stranke i malo se pritajio. Uslijedio je raskol u stranci, koja se podijelila na dva dijela. Jedni su ostali oko sadašnjeg potpredsjednika Vlade Predraga Štromara, dok se drugi dio priklonio Anki Mrak Taritaš, Vesni Pusić i ostalima koji su osnovali novu stranku GLAS.

Ocijenivši kako je prošlo dovoljno vremena, Vrdoljak se sada vraća u stranku, a Predsjedništvo ga predlaže kao kandidata za svog predsjednika, kojeg će stranka birati u prosincu.

Evo kako ovu Vrdoljakovu „političku apstinenciju“ doživljavaju njegov sugrađanin i politički analitičar Jaroslav Pecnik, te bivša stranačka kolegica Anka Mrak Taritaš:

 


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST