“Brkićeva groznica” trese HDZ

Written by on 16/04/2019

Foto: www.hdz.hr

Već neko vrijeme Milijan Brkić je pod povećalom hrvatske političke javnosti. Za njegovo ime veže se nekoliko afera još tamo od ratnih dana, pa preko navodnog krivotvorenja diplomskog rada, sve do jučerašnjeg podizanja kaznene prijave u aferi SMS. Popularni Vaso do sada je iz svega nekako uspijevao izaći neokrznut, no ova posljednja epizoda izgleda puno ozbiljnije i opasnije po njega nego sve afere do sada.

Nakon prvog šoka ili bolje reći iznenađenja, nakon podizanja kaznene prijave, uslijedile su reakcije. Oporba je ovog puta složna u ocjeni kako se ovdje radi o još jednom dokazu korumpiranosti i kriminalnog djelovanja unutar HDZ-a.

To su unutarstranački sukobi, to su HDZ-ove afere kojima se mi ne mislimo baviti jer nas građani nisu za to birali.
Imam dokaze da su institucije okupirane. Znamo kako u Hrvatskoj funkcioniraju institucije, to se neće promijeniti dok narod na izborima ne kaže dosta ovakvom načinu funkcioniranja institucija… Ne znam što se konkretno događa u slučaju Brkić, ali to je praksa cijelo vrijeme – istaknuo je MOST- ov Nikola Grmoja.

Kako ide ona, je l’ to iz Hamleta, „nešto je trulo u državi Danskoj“. Očito se radi o tome da HDZ koristi institucije da bi poslao poruke pojedincima. To je dojam. Što će biti od toga, vidjet ćemo– kaže SDP-ovac  Arsen Bauk.

U HDZ-u su i dalje podosta rezervirani, pa je tako Predsjednik Sabora Gordan Janroković upitan treba li s kaznenom prijavom Brkić i dalje biti potpredsjednik Sabora.

Nemam dovoljno informacija da bih mogao odgovoriti na to pitanje, očekujem da ćemo saznati o čemu se točno radi i onda ćemo donijeti odluku što i kako dalje– rekao je Jandroković.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST