BORIS VUJČIĆ PONOVO GUVERNER HRVATSKE NARODNE BANKE

Written by on 14/07/2018

Foto: Facebook Hrvatska narodna banka

Hrvatska narodna banka dobila je novo staro vodstvo nakon što je Hrvatski sabor ponovno na šest godina za guvernera imenovao Borisa Vujčića. Tu je odluku podržala većina saborskih zastupnika, njih 78, dok ih 19 bilo suzdržano, a šest protiv.
Za Vujčićevu zamjenicu imenovana je Sandra Švaljek, a za viceguvernere Slavko Tešija, Roman Šubić i Martina Drvar.

I današnjim glasovanjem o ovoj i brojnim drugim raspravljenim točkama, Sabor je zaključio proljetno zasjedanje i aktualnu sjednicu započetu početkom travnja te odlazi na dvomjesečni ljetni odmor. Evo kako je proljetno zasjedanje Sabora ocijenio njegov predsjednik Gordan Jandroković:

“Vidio sam kakvu emociju nam daju građani pa bi bilo pretenciozno da ja sad dajem četvorke i petice. Očito je da moramo još puno raditi na tome da bi se imidž sabora i percepcija u javnosti izmijenila na bolje.”

Istaknuo je da se od 11. travnja do 13. srpnja bez prestanka radilo tri mjeseca:

“Vidio sam sada i statistike. Imali smo 75 radnih dana što se tiče plenarnih sjednica, dakle to je više nego 2015., 2016. i 2017. Donijeli smo 104 zakona i raspravili 299 točaka u prvoj polovici ove godine što su stvarno jake statističke brojke, ali očito je da još uvijek građani traže i očekuju od nas bolji i kvalitetniji rad.”


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST