BIPA BEAUTY CORNER

Written by on 15/07/2020

Foto: PROMO

Ljeto je već u punom jeku, a uz sve blagodati koje nam sunce donosi i uz želju da dobijemo lijepi preplanuli ten, ponekad zaboravljamo koliko sunce može biti opasno.

UVA i UVB zrake prijete na svakom koraku i moramo paziti da se pravilno zaštitimo.

No koja je razlika između ovih zraka?

UVA zrake opasne su jer izazivaju tzv. fotostarenje.  Pretjerano izlaganje suncu itekako može ostaviti posljedice na našoj koži u vidu hiperpigmentacijskih mrlja, preuranjenog starenja i grube oštećene kože. UVB zrake opasne su jer su one glavni krivac za opekline nastale od sunca.

Zato je važno uvijek koristiti kreme s visokim zaštitnim faktorom.

A što taj broj zapravo predstavlja?

Ako nanesete kremu koja sadrži SPF 30 npr. to znači da će vašoj koži trebati 30 puta više minuta da izgori na suncu nego što bi izgorila bez ikakve zaštite. Naravno, sve ovisi o tome koji ste fototip.

Ako ste svjetlokosi i svjetloputi vrijeme koje vam je potrebno da izgorite na suncu je znatno kraće nego kod osoba koje su tamnije puti i kose.

Pekmeze, gelove i razne marmelade koje potiču proizvodnju melanina oprezno koristite, jer uglavnom ne sadrže zaštitni faktor.Nikada ih nemojte koristiti u vrijeme kad je sunce najjače nego u kasnim popodnevnim satima ili rano ujutro i to nakon što ste već lagano dobili boju.

Uvijek nosite kremu sa zaštitnim faktorom bez obzira na godišnje dobar jer sunce je uvijek tu negdje, vreba i iza oblaka pa nemojte dozvoliti da vas to prevari, i za oblačnih dana se itekako može izgoriti na suncu.

BIPA Beauty corner slušajte srijedom i petkom u 16:10.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST