bipa beauty corner

Written by on 02/09/2020

Foto: PROMO

O intimnoj njezi govori se rijetko jer je tema… prilično intimna. No, to nije razlog da se o tome šuti, jer je pravilna njega izravno povezana sa zdravljem.

Obični sapuni i gelovi za tuširanje neće biti od previše pomoći kad se radi o intimnoj njezi. Oni mogu biti savršeni za kožu tijela, no sasvim sigurno će biti preagresivni za nježno intimno područje. Kao prvo, mirisni sastojci u klasičnim gelovima za tuširanje mogu uzrokovati iritacije, a kao drugo, klasični sapuni i gelovi su lužnati, dok gelovi i losioni za intimnu njegu imaju niži pH – poput 5 ili još bolje 4 – kako bi zadržali prirodnu ravnotežu sluznice i spriječili razvoj infekcija.

U obrani od infekcija pomoći će i prirodno nježni, a opet učinkoviti sastojci, poput ekstrakta kadulje, gospine trave, maslinovog ulja i ulja čajevca.

Osim korištenja neodgovarajućih proizvoda za njegu, postoje i neočekivani krivci koji mogu uzrokovati neravnotežu flore intimnog područja. Među njih spadaju parfimirani ulošci i tamponi, bebi maramice umjesto specijalnih maramica, upotreba krema za brijanje i – nešto na što tek rijetki sumnjaju: kugle za kupanje.

No, bez brige, to ne znači da se moraš odreći tople, mirisne kupka – samo ne treba koristiti kugle i gelove za kupanje više od par puta mjesečno, a za svakodnevnu njegu koristiti isključivo nježne gelove i losione prilagođene higijeni intimnog područja.

BIPA beauty corner slušaj srijedom i petkom u 16:10 na 101 FM.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST