Bipa beauty corner

Written by on 31/07/2020

Foto: PROMO

Koža pamti svaki stres koji je doživjela tijekom dana i koristi noć za regeneraciju, zato je večernja njega lica najvažnija. Ti joj taj proces možeš olakšati pravilnim čišćenjem i njegom koja će odgovarati tvom tipu kože.

Najvažniji korak večernje rutine je kvalitetno čišćenje lica od ostatka make-upa. Kad kažemo kvalitetno čišćenje, to ne znači najsnažnije – koža koja škripi pod prstima nije čista koža već koža koja će za koji trenutak biti isušena. Zato je važno odabrati nježni čistač koji odgovara tvojem tipu kože. Ako imaš suhu i osjetljivu kožu odaberi čistače na bazi ulja, a ukoliko je tvoja koža masna i sklona nepravilnostima, bolji izbor će biti micelarna voda koja svojim sastavom na sebe privlači nečistoće i čisti pore bez isušivanja kože.

Nakon skidanja šminke, još jednom očisti lice mlijekom za čišćenje lica. Nježno ga umasiraj prstima, a zatim mokrom vaticom ili spužvom ukloni ostatak. Nakon toga slijedi tonik koji će kožu pripremiti za nastavak njega, a zatim obavezno nahrani područje oko očiju specijaliziranom kremom.

Ako ti je koža na kraju dana suha i umorna, biraj hranjive kreme u koje po potrebi možeš i dodati par kapi omiljenog ulja za njegu kože. Za one koji se nose s masnom kožom, lagane kreme hidratizirat će kožu baš koliko treba i neće pritom začepiti pore i uzrokovati pojavu prištića. Zapravo je jednostavno – nježno očisti, pravilno nahrani – i lijepa koža je tu!

BIPA beauty corner slušaj srijedom i petkom u 16:10 na 101 FM.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST