bipa beauty corner

Written by on 22/01/2021

Foto: PROMO

U zimskom periodu ne mijenjamo samo garderobu i make-up; važan je i odabir parfema. Dok se ljeti oblačimo laganije, koristimo suptilniji make-up i preferiramo mekše mirisne note, zimi je situacija drugačija. Zbog višestrukih slojeva lakši mirisi manje dolaze do izražaja, zato je dobro u svojoj kolekciji imati najmanje dva parfema.

Prije svega, važan je oblik parfema gdje uglavnom možemo birati između toaletne i parfemske vode. Zimi će parfemska voda lakše doći do izražaja jer je koncentriranija i intenzivnija pa će se osjetiti i kroz bundu ili kaput. Iako odabir parfema ovisi o tvom ukusu, neke note više odgovaraju hladnijem vremenu. Radi se o cvjetnim i citrusnim notama, mirisima začina i drveća te slatkim notama vanilije ili karamele koje stvaraju osjećaj topline i udobnosti.

Za dulje trajanje parfem je potrebno nanijeti na odgovarajuća mjesta, poput zapešća i vrata koji su najtopliji i na kojima će se miris najlakše razviti. Prije nanošenja, kožu namaži hidratantnom kremom ili losionom koji će djelovati poput ljepila i “zalijepiti” parfem na tvoju kožu. Parfem se dugo zadržava i u kosi pa nekoliko kapljica možeš nanijeti na vrhove kose. Zimi se mnogo grije, zato je posebno važno čuvati parfem na tamnijem i hladnijem mjestu kako ne bi ishlapio. Izbjegavaj ga držati u kupaonici koja je puna vlage i topline nastale tuširanjem.Prati ove savjete i tvoj omiljeni miris pratit će te gdje god krenula.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST