bipa beauty corner

Written by on 20/01/2021

Foto: PROMO

Nanošenje make-upa zasigurno je najljepši dio naše beauty rutine, dok njegovom uklanjanju posvećujemo mnogo manje vremena i pažnje. No pravilno uklanjanje šminke važno je za zdrav i lijep izgled naše kože, a evo koji su koraci najvažniji.

Prije samog čišćenja, možeš napraviti kratki treman lica parom, držanjem lica iznad zdjele s vrućom vodom. Para će otvoriti tvoje pore i pomoći boljem uklanjanju dubinskih slojeva šminke. Drugi korak je izbor sredstva za uklanjanje. Ono ovisi o tvom tipu kože; za masnu kožu najučinkovitiji je gel za pranje lica, dok je kod suhe kože preporučljivo koristiti sredstvo na bazi ulja.

Različite dijelove lica potrebno je čistiti i različitim sredstvima. Čišćenje je najbolje početi od očiju, korištenjem za to predviđenog mlijeka, odnosno ulja ako je u pitanju vodootporan tuš ili maskara. Uljni odstranjivač dobar je i za uklanjanje ruža ili olovke za usne. Nakon očiju, očisti ostatak kože lica, od sredine prema vanjskom dijelu. Nemoj zaboraviti ni područje vrata.

Nakon čišćenja, upotrijebi micelarnu vodu ili tonik koji će ukloniti preostale nečistoće s lica i zategnuti pore. Završni korak je nanošenje hidratantne kreme koja će nahraniti tvoju kožu i vratiti joj vlagu nakon čišćenja. Nemoj preskakati ovaj dio beauty rutine i koža će ti biti zahvalna, a ti ćeš se osjećati svježije i odmornije.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST