BIPA Beauty Corner

Written by on 02/10/2020

Svi mi tu i tamo zaglavimo u rutini: našamponiraj, isperi, ponovi, nanesi regenerator, isperi, osuši i oblikuj. No, s dolaskom hladnijih dana i formalnijih prilika od godišnjeg i plaže, mijenja se i način na koji tretiramo kosu. Više je i duže sušimo fenom, češće je oblikujemo i time izlažemo visokoj temperaturi, a kad tome pribrojimo i bojenje, nije čudno što kosi u jesen treba malo više njege.


Zato je možda vrijeme da klasični regenerator zamijeniš regeneratorom bez ispiranja. On se u pravilu nanosi na još vlažnu, ručnikom osušenu kosu te je pomaže raspetljati, nahraniti i dati joj dozu hidratacije koju zaslužuje. Neki dolaze u obliku balzama i kreme, drugi su uljne emulzije i nanose se kao sprej koji će u trenu suhoj kosi vratiti podatnost i glatkoću.

Za malo intenzivniju obnovu tu su hranjive maske. Maske na bazi arganovog ulja izvrsne su u borbi protiv ispucalih vrhova, a vratit će mekoću čak i jako uništenoj kosi. Ako želiš kosi vratiti glatkoću i spriječiti
kovrčanje na vlažnom jesenskom zraku, odaberi masku s proteinom keratinom koji “krpa” oštećenja na vlasima, smanjuje njihovo lomljenje i sprječava statički elektricitet u kosi.

Najintenzivnije obnavljanje kose od korijena do vrha pružit će ti ampule. One sadrže visoku koncentraciju aktivnih sastojaka poput kolagena, svile i keratina. Nemoj se obeshrabriti njihovom minijaturnom veličinom – učinak ampule primijetit ćeš već nakon prve.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST