BIPA Beauty Corner

Written by on 23/09/2020

Foto: PROMO

Suha i dehidrirana koža – te riječi često dolaze u kombinaciji i baš zbog toga mnogi poistovjećuju ta dva pojma. No, istina je da se radi o dvije potpuno različite stvari. Suha koža je tip kože, dok je dehidrirana koža stanje. Tip kože nešto je urođeno, a osim suhe, koža po tipu može biti i masna, mješovita i normalna. Stanja kože promjenjiva su ovisno o dobi, hormonalnoj ravnoteži ili njezi. Najčešća stanja kože su osjetljiva, problematična, sa znakovima starenja, te dehidrirana.

Tip i stanje kože često dolaze u kombinaciji, ali to ne mora uvijek biti slučaj, pa tako i masna koža može biti dehidrirana, a suha koža ne mora uopće spadati u osjetljive.

Suhoj koži nedostaje lipida, dok dehidriranoj koži nedostaje vode. Prema tome treba naći i odgovarajuću njegu. Za suhu kožu idealni su proizvodi na bazi ulja – uljni čistači, hranjive kreme, serumi te razna ulja – poput ulja divlje ruže. Dehidriranoj koži pomoći će proizvodi na bazi vode, a za njenu njegu idealna je hijaluronska kiselina koja na sebe veže vodu i dubinski hidratizira kožu. Hijaluronska kiselina dolazi u formi seruma, a naći ćeš je i u mnogim kremama te maskama za lice.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST