bipa beauty corner

Written by on 11/09/2020

Foto: PROMO

Iako je vrijeme najvećih vrućina iza nas, s povratkom u radnu i školsku svakodnevicu naši su se dezodoransi našli pred novim izazovom: zadržati svježinu i na najduži, najnaporniji radni dan. Ako ti se čini da tvoj dezodorans odjednom ne djeluje tako dobro kao prije, otkrit ćemo ti nekoliko trikova kako mu osigurati “idealne radne uvjete”.

Jedan od čestih razloga slabijeg djelovanja dezodoransa zna biti pogrešno vrijeme nanošenja. Iako ih sve zovemo dezodoransima, ova se skupina proizvoda zapravo dijeli na dvije skupine: dezodoranse i antiperspirante. Dezodoransi sprečavaju nastanak neugodnih mirisa, a antiperspiranti smanjuju znojenje. Dezodoransi najbolje djeluju kada ih nanesemo ujutro, ali antiperspirante je bolje nanijeti navečer, kako bi kroz noć uspjeli stvoriti jaču barijeru protiv znojenja.

Još jedan razlog može biti i jačina dezodoransa. Sigurno si primijetila da na nekim pakiranjima piše određen broj sati – na primjer, 24 sata, 48 sati, pa čak i 96! To su zapravo oznake jačine djelovanja, pa ako tvoj trenutačni dezodorans pokazuje slabost, zamijeni ga jačim.

Postoji još jedan trik kojim možeš pomoći dezodoransu: koristi antibakterijski sapun ili gel za tuširanje, a prije nanošenja dezodoransa pobrini se da ti je koža pazuha potpuno suha. Nosi odjeću od prirodnih vlakana, poput pamuka, lana i bambusa koji neće “zarobiti” vlagu i neugodne mirise i možeš biti sigurna da će te svježina pratiti kroz cijeli dan!

BIPA beauty corner slušaj srijedom i petkom u 16:10 na 101 fm.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST