Bipa beauty corner

Written by on 04/09/2020

Foto: PROMO

Danas donosimo par jednostavnih pravila kako sačuvati intimno zdravlje za posebno osjetljivu kožu.

Zadnji put pisali smo o tome kako izabrati najbolje sredstvo za intimnu higijenu i zbog čega je pH proizvoda važniji od njegova mirisa. No osim gelova za higijenu, mnogi drugi proizvodi imaju velik utjecaj na ravnotežu tog osjetljivog područja tijela, a na njihov učinak lako zaboravljamo sve dok nam ne uzrokuju probleme.

Mnogi ulošci danas dolaze u parfimiranoj varijanti, no one osjetljivije kože i već blago narušene flore mogle bi već zbog te male količine kemijskih mirisa doživjeti iritacije. Spadaš li među njih, uvijek se pobrini da proizvodi koje biraš budu posve bez parfema i sintetskih mirisa. Osim toga, na tržištu je sve više specijalno dizajniranih proizvoda za osjetljivo intimno područje koji se ističu udobnim gornjim slojem prozračnim i mekim poput pamuka i posve prirodnim ekstraktima aloe vere i kamilice. Oni djeluju umirujuće i blago antibakterijski kako višesatni kontakt kože i proizvoda ne bi uzrokovao iritacije.

Nove tehnologije učinile su dnevne uloške potpuno prozračnima, tako da istovremeno štite i njeguju, a neki od njih dolaze obogaćeni blagom infuzijom mliječne kiseline koja pomaže očuvati prirodni pH.

Za posebno osjetljivo intimno područje sklono isušivanju kože na tržištu su odnedavno dostupna i ulja za intimnu higijenu koja koži vraćaju vlažnost, gipkost, a time i ugodu. U svakom slučaju, nikada ne treba ignorirati simbole nelagode koje ti šalje tijelo, pogotovo kada je dostupno toliko različitih opcija proizvoda za intimnu njegu.

BIPA beauty corner slušaj srijedom i petkom u 16:10 na 101 fm.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST