Biciklistički autoput dug 121 kilometar – Greenway

Written by on 13/06/2019

Biciklom uz Savu – od slovenske granice, pa sve do Lijevog Dubrovčaka. Biciklistička staza duga 121 km, točnije – biciklistički autoput koji prati tok rijeke Save, izgradit će se u sklopu infrastrukturnoga projekta kojemu je cilj promicanje održive urbane mobilnosti, lokalnih ljepota i aktivnoga turizma.

Već se nekoliko godina govori o projektu Greenway. Njegovo je financiranje iz europskih fondova privremeno zaustavljeno zbog pada Vlade, pa su voditelji projekta čekali neka bolja vremena.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 123 milijuna kuna, a izvodit će se u devet faza. Prva faza odvijala se 2015.-te godine, a projekt je u drugu fazu ušao 2017.-te godine i trenutno se nalazi u procesu izrade tehničke dokumentacije.

Nakon izrade potrebne dokumentacije, u trećoj će fazi početi izgradnja biciklističke prometnice GREENWAY-a.

Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša rekla je zašto je ova biciklistička staza važna:

Vrijednost projekta je 123 milijuna kuna – 85% financira Europska unija, a 15 posto zajednički plaćaju Grad Zagreb i Zagrebačka županija. Greenway je, po svemu sudeći – veliki zahvat, pa će za njega trebati i mnogo vremena.

Biciklistička staza duga 121 kilometar ići će i na zadovoljstvo Slovenaca koji će, ako Greenway zaživi, moći uređenom i modernom biciklističkom stazom sve do Zagreba i Ivanić grada.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST