Beroš dobio najviše glasova!

Written by on 06/07/2020

Foto: Screenshot N1

HDZ je relativni pobjednik izbora sa osvojenih 8 izbornih jedinica te glasova dijaspore, dok je SDP-ova koalicija osvojila dvije izborne jedinice, i to treću – sjever Hrvatske i osmu – Istru.

Uvjerljivo najveći broj preferencijalnih glasova ima ministar zdravstva Vili Beroš. Beroš je bio prvi na listi u 10. izbornoj jedinici gdje je osvojio više od 35.000 glasova.

Plenković, koji je bio nositelj u prvoj jedinici, dobio je nešto više od 32 tisuće glasova, a u istoj jedinici Bernardić je osvojio tek oko 13.700 glasova. Više od njega dobili su Peđa Grbin, gotovo 17 tisuća, te Siniša Hajdaš Dončić koji je s više od 14 tisuća glasova ušao u Sabor s 14. mjesta na listi.  Uz njih, s 14. mjesta ulaze i HDZ-ov Božidar Kalmeta koji je dobio gotovo 16 tisuća glasova te Bojan Glavašević s liste koalicije Možemo s osvojenih više od 3.700 glasova.

Što se tiče ostalih stranačkih čelnika, Škoro je osvojio nešto više od 13 tisuća glasova, Petrov oko 12 tisuća, Tomašević više od 19 tisuća, a Dalija Orešković oko 5 tisuća glasova.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST