Bernardić: U Hrvatskoj je izvanredno stanje

Written by on 16/05/2018

Foto: Screenshot N1

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić ocijenio je nakon izvanredne sjednice Predsjedništva stranke da je u Hrvatskoj na snazi izvanredno stanje, zbog čega SDP zahtijeva hitno raspuštanje Sabora i raspisivanje izbora.

“Postalo je jasno da je premijer Andrej Plenković duboko upleten u aferu Agrokor, odnosno izvlačenje 500 milijuna kuna iz tog koncerna. Trgovalo se povlaštenim informacijama i pogodovalo pojedincima, što je kažnjivo jer je riječ o zloporabi položaja i ovlasti. Oni koji su znali za ta djela a tajili su to također su počinili kazneno djelo. Ako je Martina Dalić morala otići, onda se s pravom pitamo zašto DORH još ne postupa. Jesu li zatajile institucije države i je li na njih izvršen politički pritisak”, rekao je Bernardić.

Govorio je i o izvješću Vijeća Europe u kojem stoji da u Hrvatskoj eskalira govor mržnje protiv Srba, LGBT osoba i Roma.

“Za nas u SDP dvojbe nema – u Hrvatskoj je za nas na snazi izvanredno stanje. Stoga zahtijevamo hitno raspuštanje Sabora i raspisivanje izbora. Ova Vlada je izgubila svaki politički legitimitet, građani joj više ne vjeruju”, izjavio je Bernardić.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST