Bernardić nije pristao na ostavku, pregovori se nastavljaju

Written by on 15/09/2018

Foto: Facebook stranica SDP

Članovi Predsjedništva SDP-a okupili su se na sastanku na tajnoj lokaciji izvan Zagreba. Uže vodstvo stranke, koje je do sada podupiralo Davora Bernardića, tražilo je od njega da dobrovoljno odstupi. Nakon četverosatnog neformalnog sastanka, na kojem je bio i sam Bernardić, čini se kako se ništa nije dogodilo.

Nakon konspirativnog sastanka na kojemu su se, prema neslužbenim informacijama, okupili članovi Predsjedništva koje se nije svrstavalo među pučiste poput Zlatka Komadine, Rajka Ostojića, Ive Jelušića, Franka Vidovića, Predraga Matića i još nekolicine te tajnika Nikše Vukasa i Davorka Vidovića, nitko nije odgovorao na telefonske pozive i poruke. Stigla je tek jedna poruka od jednog sudionika sastanka koja je glasila: “Stanje redovno, ništa posebno, nastavlja se u nedjelju”.

Prema neslužbenim informacijama iz redova članova Predsjedništva koji su podržavali Bernardića, prije sastanka kolala je informacija da je zadatak da potakne apel Bernardiću da odstupi dodijeljen Jelušiću, jer Bernardićev stranački patron Komadina, iako nezadovoljan njegovim radom i rezultatima, nije htio biti “egzekutor”. Jelušićev argument, prema najavama, bio bi briga za SDP i loš položaj stranke u javnosti na što upućuju istraživanja stranačkih i rejtinga političara te potrebu konsolidiranja stranke što nije moguće u postojećim okolnostima, s Bernardićem na liderskoj poziciji.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST