Bandić prozvao policiju da se u Vukomercu nije pobrinula za njegovu sigurnost.

Written by on 14/09/2018

Foto: Grad Zagreb

Nakon vatrenog obračuna dviju romskih obitelju u naselju Vukomerec, koji se dogodio u blizini osnovne škole – 500-tinjak roditelja i mještana ispred škole je jučer prosvjedovalo tražeći da se hitno aktiviraju sve nadležne institucije i da se obitelji koje već godinama stvaraju probleme – odsele.

U školu je jučer stigao i gradonačelnik Bandić, no nakon sastanka nije se dobro proveo – okupljeni su ga izviždali, ‘gađali jajima’ i vrijeđali uz povike “Evo ti tvojih birača”. Bandić se zbog toga nije dugo zadržavao, a kada je odlazio, prosvjednici su mu po autu bacali razne predmete. Novinari su ga jutros upitali kako se osjeća nakon tog napada?

Izabrali su krivu metu. Osjećam se odlično, nitko me nikada nije čuvao, niti će me čuvati. Par pijanaca je došlo, krvavih očiju ko dželati, ali mi smo imali kvalitetan sastanak s predstavnicima roditelja. To je sastavni dio posla, mislim da policija nije u potpunosti obavila svoj posao. U pravnoj državi svatko treba raditi svoj posao kako treba, nigdje u svijetu se ne može dogoditi da gradonačelnik glavnog grada dođe, a da nije osiguran na takvom mjestu. Pitajte policiju gdje je bila i što je radila, rekao je Bandić.

Demantirao je medijske napise da mu je jedna boca razbila vjetrobransko staklo na autu, kao i da „štiti tu obitelj jer su kumovi“.

Automobilu nije bilo ništa, sve je u redu, to su bili obični pijance, ja ću biti danas u Vukomercu u 17 sati na pikniku s djecom i nitko me neće čuvati. Hrabri su kad se napiju i kad su u čoporu. Nitko se neće iseljavati, nego će oni koji su napravili izgrede odgovarati. Molim vas da ne radimo cirkus oko grada, grad nije slučaj niti će biti, a ako je netko napravio problem neka odgovara, neka ga policija obradi i privede sudu, rekao je Bandić.

Inače, dogovoreno je da ispred škole budu policajci u civilu i djeca danas ne moraju doći u školu. Roditelji su pak pozvani da danas u 17 sati dođu s djecom u obližnji park, podruže se i prošetaju naseljem kako bi djeca vidjela da je naselje njihovo i sigurno i kako bi poručili da se oni nikoga ne boje.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST