Ante Ramljak podnio neopozivu ostavku

Written by on 21/02/2018

Vlada Andreja Plenkovića još je jednom izgleda došla do prekretnice. Nakon što je prije nešto više od godinu dana i službeno potpisao rastavu sa Mostom i rekonstruirao svoju Vladu „friškim snagama“ iz HNS-a, premijer Plenković doživio je jučer „knock down“, a vrlo je blizu i klasičnog „knockouta“.

Naime, jučer su mu u „lice eksplodirale dvije kumulativne bombe“ za koje je već dugo znao da su mu realna prijetnja.

Prva „mina“ eksplodirala je na pressici ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku  Nade Murganić kada je državni tajnik tog ministarstva Marin Strmota jasno i glasno rekao kako se ne slaže s odlukama nesposobnog i inertnog ministarstva kojeg vodi Nada  Murganić te da odlazi što dalje od takvih ljudi.

Druga, a vjerojatno veća i još opasnija „bomba“ razbila se Plenkoviću u glavu kada je podosta revoltirani vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak podnio neopozivu ostavku. Zaposlenicima Agrokora poslao je mail u kojem im je poručio kako je ponosan na sačuvana radna mjesta.

Jučer sam podnio neopozivu ostavku predsjedniku Vlade Republike Hrvatske kako ne bih osobno postao prepreka postizanju nagodbe. Nažalost, neizvjesnost koja je bila stvorena vezano uz moj ostanak na mjestu izvanrednog povjerenika snažno je radila protiv ovog procesa.

Izuzetno sam ponosan na sačuvana radna mjesta i rezultate koje smo zajedno ostvarili u proteklih deset mjeseci. Stabilizirali smo poslovanje kompanija, vratili povjerenje dobavljača i spriječili propast kojoj smo gledali u oči u travnju prošle godine. Osigurali smo i preduvjete da vjerovnici mogu nastaviti sa pregovorima i uspješno privesti nagodbu kraju.

Želim vam da uspješno nastaviti s radom i svojim rezultatima polažete odgovornost prema ciljevima koje smo postavili. Hvala na povjerenju i podršci koju ste mi pružili, puno mi je značila, poručio je Ramljak.

U svakom slučaju, ova su dva događaja definitivno dodatno uzdrmala Vladu Andreja Plenkovića, no uzdrmali su i cijeli HDZ jer kada se svemu doda vrlo nestabilna većina u Saboru koja je pak jako ugrožena, očito je da smo došli u još jednu duboku krizu vladajućeg HDZ-a.

Više o svemu saznajte ovdje:

 


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST