Alemka Markotić dobit će nagradu Zagrepčanka godine

Written by on 23/02/2021

Foto: hr.n1info.com

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić dobit će nagradu Zagrepčanka godine, otkrio je jučer za portal Index nezavisni vijećnik Renato Petek.

Iako je Markotić formalno bila prijedlog KBC-a Zagreb s HDZ-ovcem Antom Ćorušićem na čelu, na današnjem sastanku Odbora za javna priznanja predstavljena je kao zajednički prijedlog članova HDZ-a i osobno Milana Bandića. Petek dodaje i kako je očigledno riječ o dogovoru da na čelu Zagreba i dalje ostane isti čovjek.

Uz priznanje, Alemka Markotić trebala bi dobiti i financijsku nagradu u iznosu od 50 tisuća kuna. Gradonačelnik Bandić se, kaže Petek, osobno pojavio na sastanku Odbora za javna priznanja po prvi put u četiri godine.

Podsjetimo, za nagradu “Zagrepčanka godine” u Gradsku skupštinu stiglo je ukupno 12 prijedloga, među njima i onaj gradske zastupnice Bandićeve stranke Natalije Price, a među njima su između ostalih i radijska novinarka Ivana Radaljac Krušlin,  povjesničarka Andrea Feldman, Sanja Bachrach Krištofić, Spomenka Krebsz, te Zdenka Kovačiček i Ksenija Pajić.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST