Vlada restrukturiranje Uljanika ne može podržati – preskupo je

Written by on 28/03/2019

Vlada restrukturiranje Uljanika ne može podržati jer je to preskupo, traže dodatna rješenja

Premijer Andrej Plenković rekao je na sjednici Vlade da Vlada ne može podržati restrukturiranje Uljanika i da traže dodatna rješenja. Napomenuo je kako bi predloženi plan restrukturiranja zahtijevao izdašna ulaganja.

“Prema ponudi strateškog partnera (Brodosplita u vlasništvu Tomislava Debeljaka), ukupni troškovi restrukturiranja u maksimalističkoj varijanti iznosili bi 10,8 milijardi kuna, a minimalna varijanta bila bi oko 7,5 milijardi kuna, rekao je.
“Provođenje ovakvog programa restrukturiranja od Vlade odnosno države zahtijevalo bi dodatno veliko i izdašno financijsko izlaganje, a bilo bi i nedvojbeno veliko opterećenje za sve hrvatske građane i za sve porezne obveznike. S obzirom na sve okolnosti, to nas upućuje na zaključak da je održivost predloženog koncepta restrukturiranja upitna, slijedom čega Vlada u ovom trenutku ovakvo restrukturiranje ne može podržati i ostajemo otvoreni da tražimo dodatna rješenja za brodogradilišta u Puli i Rijeci”, rekao je premijer na početku današnje sjednice Vlade.

O sudbini Uljanika je na sjednici Vlade govorio premijer Plenković. Rekao je da njegovo restrukturiranje ne može podržati jer bi koštalo minimalno 7,5 milijardi kuna.

S obzirom na sve okolnosti to ih upućuje na zaključak.

Na Trgovačkom sudu u Rijeci u srijedu je ponovno odgođeno ročište u sklopu prethodnog postupka radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka u 3. maju, a novo je ročište sazvano za 17. travnja.

– Istražni sudac Županijskog suda u Rijeci saslušao je devet od ukupno 12 osumnjičenih u aferi Uljanik. Jučer je jednomjesečni istražni zatvor za sve zatražen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a kod petorice i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Budući da su ta petorica podnijela ostavke – ta je stavka izbačena iz prijedloga državnog odvjetništva. Odluku će sudac objaviti nakon 12.30


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101

MY POWER STATION

Current track
TITLE
ARTIST