Afera SMS: Uskok ispitao Milijana Brkića

Written by on 21/12/2018

Foto: www.hdz.hr

Milijan Brkić ispitan je prošloga tjedna u prostorijama USKOK-a, kao svjedok u aferi SMS.

Informacija da je Brkić svjedočio u ovom postupku potvrđena je na ovotjednom istražnom ročištu na osječkom Županijskom sudu prilikom produženja istražnog zatvora Franji Vargi i Blažu Curiću. Ispostavilo se, naime, da su u odnosu na Curića već ispitani svi predviđeni svjedoci, a jedan od njih bio je i Brkić, piše Jutarnji list.

Jutarnji navodi da je bilo riječ o Brkićevom odnosu s Franjom Vargom i korištenju određenih Varginih usluga te o Brkićevoj komunikaciji kako s Vargom, tako i s Blažom Curićem u tjednu Vargina uhićenja.

Podsjetimo, informatičar Franjo Varga osumnjičen je da je izradio lažnu SMS prepisku prema kojoj je tadašnji glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan prije objave prvostupanjske presude – tražio od suca da osudi Zdravka Mamića. U svom iskazu Uskoku, prema navodima medija, Varga je govorio i o suradnji s Tomislavom Karamarkom,  Milijanom Brkićem, ali i Ivicom Todorićem te s predsjedničinim savjetnikom Vladom Galićem koji je, navodno povezao Vargu i Karamarka.

Zbog sumnje da je Vargi dojavio da je pod istražnim mjerama i da mu se sprema uhićenje, u istražnom je zatvoru i Blaž Curić, vozač potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića te kum zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST