82 posto hrvatskih građana smatra da bi nedjelja trebala biti neradni dan

Written by on 15/05/2019

Povodom Međunarodnog dana obitelji predstavljeni su rezultati ispitivanja javnog mijenja na temu slobodne nedjelje! Istraživanje je provela hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir u suradnji s agencijom Promocija plus.

…naglasila je Marijana Petir

Još se uvijek vode borbe između sindikata, poslodavaca i vlastodržaca oko direktive o radnom vremenu. Oko ovog važnog pitanja nažalost još ne postoji suglasnost ni na europskoj razini.

Petir se stoga povezala sa drugim kolegama u Europskom parlamentu i sa Savezima za nedjelju različitih država članica te tako pokušava utjecati na države članice da donesu promjereno zakonodavstvo.

Mi moramo donijeti zakonodavstvo kako bi zaštitili ljude koji rade nedjeljom , posebice za one koji rade u trgovinama, naglasila je Petir.

Uz to prema izračunima sindikata radnici u trgovinama besplatno rade čak i do mjesec dana godišnje!

Nije točna informacija koju često čujemo od poslodavaca da je najfrekventniji dan u trgovinama nedjelja jer po podacima porezne uprave najfrekventniji dan , kada imaju najviše prihoda, je patak.

Evo još par zanimljivih informacija koje je pokazalo istraživanje!

“Nedjelja je dan za obitelj”, poručila je Petir. Cilj istraživanja je potaknuti Vladu i Sabor da donesu zakon koji će radnicima u Hrvatskoj osigurati slobodnu nedjelju!
Petir je podsjetila kako je u Hrvatskoj Zakon o trgovini dvaput mijenjan u korist radnika, uvedena je slobodna nedjelja, no oba puta je zbog prigovora trgovačkih lanaca taj zakon stavljen van snage.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST