69. Hanžekovićev memorijal na novoj atletskoj stazi

Written by on 02/09/2019

Foto: Renata Škudar

Hanžekovićev memorijal će i ove godine okupiti brojne atletske zvijezde, među kojima i osvajače najsjajnijih svjetskih i olimpijskih odličja!

SRC Mladost ugostit će 3. rujna neke od najvećih zvijezda svjetske atletike na IAAF World Challenge Mitingu Zagreb 2019 – 69. Hanžekovićevom memorijalu.

Hanžekovićevom memorijalu prethodit će, kao i svake godine, 5. Memorijal Ivana Ivančića, natjecanje najboljih svjetskih bacača kugle, koji će se održati danas na bacalištu pokraj gradskih fontana i Nacionalne sveučilišne knjižnice.

Brojne olimpijske i svjetske prvake Zagreb će konačno ugostiti na novoj atletskoj stazi, budući da su počeli radovi na rekonstrukciji staze na Savi.

Popis onih najvećih, baš kao i njihovi sportski životopisi, uistinu je impresivan. Nabrojit ćemo same neke:

Tom Walsh, aktualni svjetski prvak u bacanju kugle, pobjednik prošlogodišnje Dijamantne lige i osvajač bronce na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Joe Kovacs, svjetski prvak u bacanju kugle iz 2015. godine, aktualni svjetski i olimpijski doprvak.

Phyllis Francis , aktualna svjetska prvakinja na 400 metara i zlatna u američkoj štafeti 4×400 metara na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru i svjetskom prvenstvu u Londonu.

Justin Gatlin, aktualni svjetski prvak na 100 metara. Ima i olimpijsko zlato iz Atene 2004. na 100 metara, te svjetska zlata na 100 i 200 metara sa SP u Helsinkiju 2005.

Tu su i naše Sara Kolak, aktualna olimpijska pobjednica u bacanju koplja i Sandra Perković, olimpijska, svjetska i europska prvakinja u bacanju diska.

 

…rekla je direktorica Mitinga Ivana Brkljačić. Ništa od svega ovoga ne bi bilo bez potpore Grada Zagreba.

 

Sandra Perković također je zahvalila Gradu Zagrebu i gradonačelniku Bandiću na najboljoj atletskoj stazi u Hrvatskoj!

 

U kakvoj je Sandra formi?

 

Nakon dvije godine pauziranja zbog ozljede na natjecanje se vraća i Sara Kolak aktualna olimpijska pobjednica u bacanju koplja!

..rekla je za naš Radio Sara Kolak!

 


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST