29. zagrebački maraton

Written by on 03/06/2020

Foto: PR

29. zagrebački maraton nastavlja se u planiranom terminu, 11. 10. 2020. Iza nas je težak period neizvjesnosti koji je uslijedio odmah nakon otvaranja prijava. Prvo pandemija, potom i potres.

No to je sve pomalo iza nas i krećemo prema novoj „normalnoj“ budućnosti. Organizacijski napravljeni su bitni pomaci.

Prvo, odvojen je start svih utrka. Garmin 10 km kreće u 8:30, potom maraton i štafeta u 9:30 i polumaraton u 10 sati. Kako bi omogućili sigurnost i zaštitu svim sudionicima postavljen je limit za svaku utrku:
Garmin 10 km – 1000 prijavljenih i uplaćenih startnina
Polumaraton – 1900 prijavljenih i uplaćenih startnina
Maraton – 1000 prijavljenih i uplaćenih starnina

Druga velika novost je promjena trase svih utrka. Karte trasa objavljene su na linku:

Treća najveća novost je da će uz fizičke prijave i klasičnu utrku svi sudionici imati mogućnost prijave Virtualne utrke. Prijava na virtualnu utrku je obavezna preko web stranice www.zagreb-marathon.com te će svi sudionici virtualne utrke dobiti i virtualni startni broj po kojem će moći pratiti svoj rezultat u ukupnom poretku. Svi sudionici virtualne utrke sudjeluju u utrci samo ukoliko istu trče 11. 10. 2020. bilo kad od 00:00 do 23:59 zbog različitih vremenskih zona i moraju trčati točnu udaljenost svake utrke. Prijaviti se mogu sve individualne utrke (Garmin 10 K, maraton i polumaraton) i cijena svih utrka je 70 kn. Cijena uključuje isključivo obradu rezultata te dio koji se uplaćuje u donaciju za Jordanovac u sklopu akcije #zagrebdiše.
Službene aplikacije za mjerenje vremena su Garmin connect i Strava. Svoje rezultate trkači će moći uplodati na Mobilnu aplikaciju ZGM koja će biti dostupna u lipnju ili preko desktop verzije. Rezultati VR biti će obrađeni 12. 10. 2020. kada svi sudionici završe utrku što je ujedno zadnji datum za “uploadanje“ rezultata. Ne postoji limit za prijave Virtualnih utrka!

VAŽNO! Sudionici Virtualnih utrka ne dobivaju medalju, majicu ni startni broj te neće moći ući u označene startne boksove. Važno je rasteretiti startnu zonu, mole se svi da poštuju pravila.
Svi rezultati koji su manje vrijednosti od prijavljene virtualne utrke neće biti važeći. Rezultati Virtualnih utrka Zagreb maratona ne ulaze u poredak za nagrade, već isključivo gun time vrijeme na službenom startu utrke.

Startne zone i informacije o utrci te pravila oko ulaska u startne zone i dodatne sadržaje svi sudionici će dobiti na mail dva tjedna prije utrke. Sve dodatne informacije pratite na web stranici: www.zagreb-marathon.com i društvenim mrežama FB – a i Instagrama. U trenutku dostizanja limita sudionika  i sve startnine budu uplaćene prijave na fizičku utrku bit će zatvorene te će se moći prijaviti isključivo virtualna utrka.


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST