Globalni prosvjed za klimu 29.11.

Written by on 27/11/2019

Foto: PR

Pokret mladih za klimu prije godinu dana pokrenula je mlada, tada 15-godišnja Greta Thurnberg.
Od tada, taj pokret dostigao je globalne razmjere. No nažalost, šume i dalje bivaju uništene, životinje gube svoje staništa, a mi se ne više toliko polako, već jako brzo krećemo gušiti u vlastitome smeću.
I zato u petak, 29.11.2019, ponovno prosvjedujemo.

 

 

Inicijativa mladih FridaysForFuture Hrvatska (FFF Hrvatska) organizira prosvjede u 2 hrvatska grada:

Prosvjed u Zagrebu u 14 sati na Trgu sv. Marka,

Prosvjed u Osijeku u 15 sati na Rondelu Velikana,

te će se u Splitu, u subotu 30. studenog 2019. održati akcija čišćenja na invalidskoj plaži Bačvice.

Svijet kakvog poznajemo postaje nam nepoznat. Venecija upravo proživljava najveće poplave u više od posljednjih 50 godina, 85% grada je potopljeno, a gradonačelnik Brugnaro govori kako su uzrok klimatske promjene. Za to vrijeme u Australiji gori više od 100 požara, nestaju šume, a ljudi tijekom dana vide samo prašinu.

Mladi ne žele živjeti u takvoj stvarnosti. Žele da oni nakon njih imaju normalne živote i djetinjstva, a ne da su u opasnosti od posljedica klimatskih promjena i ljudski uzrokovanih prirodnih nepogoda. Stoga se ti isti mladi i odlučuju boriti.
Na prosvjedima za klimu u rujnu 2019. godine brojke pokazuju kako društvo više ne može stajati po strani i čekati – zadivljujućih 4500 lokacija u 150 zemalja dobilo je podršku čak 6 milijuna prosvjednika diljem svijeta. No, borba protiv klimatskih promjena još uvijek nije gotova, a mi ne stajemo. Jedini način da pokrenemo promjenu je da se uključe svi – učenici, studenti, odgajatelji i profesori, roditelji, umirovljenici, sindikati, radnici i svi ostali kojima je stalo do vlastite budućnosti i one svoje djece, jer globalno zatopljenje ne čeka.

Pozivamo sve da nam se pridruže jer se KLIMATSKE promjene tiču svih nas!

Info na Facebooku


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST