Written by on 09/11/2018

Foto: Renata Škudar

Najbolji advent u Europi počinje u subotu 1. prosinca i trajat će, zajedno s novogodišnjim događajima, do 6. siječnja 2019. Samo zagrijavanje kreće već u četvrtak 28. studenog, a svečano otvorenje održat će se u subotu 1. prosinca.

Uz tradicionalne lokacije koje će ponovo zasjati ove godine te nastavku suradnje s uredom predsjednice RH u sklopu Adventa na Prekrižju, Turistička zajednica Grada Zagreba s partnerima pripremila je i nove programe za brojene posjetitelje i građane.

Tako će se kao nova lokacija predstaviti Advent u Maksimiru koji nudi u suradnji s ZOO vrtom Zagreb zabavu za cijelu obitelj. Tu je i Advent stara Tkalča koji će prikazati tradicionalne obrte i oživjeti duh najstarijih zagrebačkih naselja Gradeca i Kaptola.

Novost je Filmski Advent u sklopu kojeg će se u kinu Europa prikazivati božićni filmove za sve uzraste te Prolaz sestara Baković koji će biti prigodno uređen kao set sa snimanja božićnog filma.
Poseban naglasak ove godine stavljen je na kulturna događanja koja će nas na najljepši mogući način uvesti u blagdansko raspoloženje i iščekivanje Božića. Naime, za vrijeme adventa u Zagrebu održat će čak osam različitih prigodnih glazbenih festivala! To su: Adventfest u Katedrali, Advent Classic Fest, Festival adventskih i božičinih pjesama u Zagrebu, Koncerti u crkvi sv.Katarine, Koncertni program Zagrebačkih solista za Advent u Zagrebu, Advent u župi sv. Blaža, S božičinih balkona Zagreba i Božić s klincima. Tu su, naravno, i HNK u Zagrebu, Hrvatski glazbeni zavod i KD Vatroslav Lisinski koji u prosincu nude bogat repertoar, a Etnografski muzej, Muzej za umjetnost i obrt te Galerija Arheološkog muzeja organizirat će prigodne izložbe.

Od ostalih zanimljivosti ističemo Poziv na čaj gdje učenici Učeničkog doma Marije Jambrišak otvaraju vrata dvorišta svojeg učeničkog doma i pozivaju na druženje te Advent u Vidri gdje možete pogledati program najstarijeg dramskog studija slijepih i slabovidnih osoba na svijetu „Novi život.“

Advent u Zagrebu najvažnije je događanje u našem glavnom gradu! Prošle godine zabilježen je porast od 17% u dolascima i 18 % posto u noćenjima. Naime, prema podacima TZGZ, u prosincu 2017., zabilježeno je 111.429 dolazaka i 201.734 noćenja, dok je 2016. u prosincu ostvareno 94.573 dolazaka i 169.095 noćenja.

Sve novosti, servisne informacije o parkingu i posebnim ZET-ovim linijama, kao i detalji pojedinih programa dostupni su na Internet stranicama Adventa u Zagrebu   www.adventzagreb.hr


Vaše mišljenje

Odgovori

Tvoj email neće biti objavljenObavezna polja su označena s *


RADIO 101 FM

Samo prava glazba

Current track
TITLE
ARTIST